Calator prin Romania

Pestera Valea Cetatii

Pestera Valea Cetatii este localizata pe povârnisul vestic al Masivului Postavaru, în bazinul Tarii Bârsei, la 3,5 km distanta de Râsnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Râsnov si la o altitudine de 790 m (intrarea principala). Pestera face parte din aria naturala protejata Pestera Valea Cetatii, care a fost desemnata arie naturala protejata pentru protectia si conservarea elementelor naturale cu valoare si semnificatie ecologica, stiintifica, peisagistica deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Pestera Valea Cetatii, stâncariile si lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apa în ponorul Fundatica.
Cai de acces – Accesul în aria naturala protejata se face cu mijloace auto, bicicleta sau pe jos.
Accesul cu mijloace auto se face dinspre soseaua DN1E Braasov-Poiana Brasov-Râsnov, urmând Valea Cetatii, pâna la confluenta ei cu Valea Fundata, unde la kilometrul 19,4 exista o parcare moderna special amenajata pentru deservirea ariei naturale protejate.
Din Rasnov pana la confluenta cu valea Fundata sunt 1.6 km iar din Poiana Brasov pana in acelasi punct sunt 6.4 km.
Accesul cu bicicleta si pe jos se poate face din parcarea amenajata, urmând drumul sau poteca de acces amenajat? în lungul vaii Fundata sau pe traseele turistice sau tematice dinspre Poiana Brasov, Cetatea Râsnov-Valea Cetatii, Bisericusa Pagânilor. Cazarea cea mai apropiata este la Pensiunea Valea Cetatii, situata la iesirea din Rasnov spre Poiana Brasov la numai un kilometru de pestera.

Articol preluat :http://www.pestera-valeacetatii.ro/
Fotografii:www.calatorprinromania.com

Share this:

  1. Ana says:

    Minunata pestera si fotografiile bineinteles! Am avut ocazia sa o vizitez in vara anului 2011! Felicitari Cezar!

Lasa un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.